Ще один путінський грант для одесита Сергія Шаменкова

Є в місті-герої Одесі такий персонаж, як Сергій Ігорович Шаменков, антиукраїнський пропагандист, який неприховано робить на Головне розвідувальне управління Генерального Штабу Російської Федерації – сумнозвісне ГРУ.


З самого початку російсько-української війни Сергій Шаменков відкрито працює на російський армійський військово-пропагандистський фонд «Русские витязи», що перебуває під патронатом Головнокомандуючого ВПС Російської Федерації. З серпня 2015 року по 2019 рік ним був генерал-лейтенант Андрій Юдін, а з 2019 року – генерал-лейтенант Сергій Дронов.

 

Очолює фонд Юрій Желтоногін, полковник ГРУ, який з 1992 по 2006 рік служив в Федеральному управлінні авіаційно-космічної служби пошуку і рятування. Одним із завдань Федерального управління авіаційно-космічного пошуку є забезпечення роботи ГРУ – його транспортний супровід, підтримка та прикриття з неба.

 

Сергій Шаменков допомагає видавати книжкову серію «Ратное дело» у рамках програми військово-патріотичного виховання громадян Російської Федерації Президента Російської Федерації Владіміра Путіна. Її книги носять, що очікувано, не науковий і не науково-популярний, а пропагандистський зміст і присвячені війнам Росії проти країн Європи, в тому числі й проти України. Війнам з Україною там присвячена левова частка.

 

Наслідки цього виховання, до якого долучився Шаменков, зараз на собі відчули мешканці Києва, Харкова, Херсона, Мелітополя, Бучі, Ірпіня й інших міст і сіл України.

 

Одна з книг, яку 2020 року допоміг видати Сергій Шаменков, – зі ну дуже «нейтральною» назвою «Царские воеводы и гарнизоны на Украине 1654–1669 гг.» –  узагалі видана на спеціальний грант все того ж великого керманича Президента РФ Владіміра Путіна «Механизмы устойчивого контроля над присоединенными территориями Российского государства: военно-административное присутствие и фискальные практики в «Малой России» (вторая половина XVII в. —  1785 г.)», виданий 2017 року.

 

Тільки тепер ми розуміємо, що ця книга, до видання якої долучився одесит Шаменков, є таким собі обґрунтуванням нинішньої путлерівської агресії проти України, що ставить за мету «присоединить территории к империи» й забезпечення там «военно-административного присутствия и фискальных практик»!!!

 

Однак, виявляється, що це не єдиний грант Президента Російської Федерації Владіміра Путіна, з якого поживився «русский витязь» Шаменков. Були ще!

 
Читачі мого блогу добре пам’ятають як 2018 року шаменковський приятель Боріс Мегорський вихваляв червоному рашисту Кліму Жукову Шаменкова на всю Росію. Саме як послідовного дослідника петровської теми. Варто нагадати ще раз:

 

«И в частности, появление этой книжки сподвигло более знающих исследователей и историков написать что-то толковое. Естественно, это появилось в жанре рецензии на книжку «Армия Петра Первого», но именно эти рецензии были теми самыми информативными научными статьями, из которых любители смогли узнать что-то для себя полезное.

 

Сегодня темой петровского обмундирования продолжают заниматься, в частности, ранним периодом Петровского царствования и военным платьем того периода занимается Сергей Шаменков, у него есть две статьи в журнале Milhist, и Алексей Абрамов, выпустивший серию статей по раннему, ну условно, позднемосковскому или раннепетровскому платью в журнале «Старый Цейхгауз».

 

Так что исследования не стоят на месте, ждём новых авторов и новых замечательных художников...»

 

А потім Мегорський радісно порозповідав усі секрети свого одеського політичного однодумця й соратника, як той героїчно добув з українського музею обміри та креслення священного для путлєрівців вбрання Петра Першого.

 

https://oper.ru/video/view.php?t=3228

 

Так от, нещодавно, завдяки мужнім борцям із путінським режимом, став відомий один цікавий документ. Його фігурантом є знаний сталініст Дмітрій Пучков,  він же Гоблін, патрон Жукова. Пучков одним із перших російських пропагандистів став називати Революцію Гідності в Україні «коричневым переворотом», залякувати росіян «разгулом фашизма на Украине». У своєму Youtube-каналі він неодноразово розмовляв із лідерами проросійських бойовиків і повністю підтримував агресію Кремля проти суверенітету та територіальної цілісності України.

 


Згідно з опублікованою копією договору між студією Пучкова «Гоблин фильм» та заснованим Володимиром Путіним фондом «Русский мир» від 16 січня 2014 року (незадовго до анексії Криму та війни на сході України), Пучкову надавався грант у розмірі 20 мільйонів рублів. Його умовою була «популяризация идей Русского мира на территории восточных (юго-восточных) областей Украины», а також «формирование позитивного отношения к истории Великой отечественной войны, культурного и социального наследия СССР» і багато чого іншого. Пучков і Жуков разом несамовито хвалили «руzzкий мир», аж ридали від заповзяття.

 

Клім Жуков – найближчий сподвижник Пучкова, один з тих, хто живився з цього гранту й розподіляв його між кремлівськими клевретами з числа історичних реконструкторів «на территории юго-восточных областей Украины». Судячи з усього, одним із них був і такий борець за Петра Першого «русский мир», як Сергій Ігорович Шаменков. Йому перепали гоблінські гроші. Пригадуєте, як Шаменков плакався, пояснював своїм найближчим друзякам – кримському сепаратистові Ігорю Дзісеві та московському сталіністові-українофобові Роберто Паласіосу-Фернандесові, що лихі українці-«нацисти» забороняють йому заробляти в РФ?

 

Тепер, сподіваюся, усім дійшло, що Клім Жуков не міг дозволити схвально згадувати у своїх строго санкціонованих путлєрівським фондом відео осіб, які б були патріотами України, протистояли «Русскому миру», чинили опір російському імперському баченню історії? Ті мешканці України, кого там, прицмакуючи хвалили, могли бути лише вірними псами путлєрівського режиму, якщо не опричниками ополчення, то московськими дяками й піддячими, що готували російське вторгнення!!! І один з них – одеський москвофіл-запутінець-денацифікатор Сергій Ігорович Шаменков. Чи може, вже йому пора писатися Zаменков?

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

КОЛАБОРАНТКА ОКСАНА КОСМІНА НА СЛУЖБІ ПУТІНІЗМУ

Не вчіть вченого їсти хліба печеного

Московські воші чи українські гниди?