Не вчіть вченого їсти хліба печеного

 Неодноразово помічав, як в нашому суспільстві простежуються дивні тенденції, коли голосний та задерикуватий профан починає вчити кваліфікованого але стриманого спеціаліста. Це все подається в типовому базарному стилі, коли критерієм успіху є гра на публіку, взяття противника «на голос», перехід на особистості, а дискусія, власне, переходить у суперечку рівня отця Федора та Кіси Вороб’янінова із «Дванадцяти стільців» у формі «Сам дурак!». Яскравим прикладом таких тенденцій є всім відома ситуація з товаришем Шаменковим, про яку я вже неодноразово писав на цій сторінці. Маємо в сухому залишку профана Шаменкова та зграйку шаменкоподібних, котрі в стилі приматів (саме приматів – таких, біля клітки з якими у Київському зоопарку стоїть табличка «Обережно, мавпи кидаються лайном!») реагують на будь-які спроби критично переосмислити авторитет Його Величності Всея Шкіряних Кальсон. Найцікавіше, що факти співпраці Шаменкова з російськими силовими структурами залишаються без аргументованої відповіді – напевне тому, що крити нічим і проти правди не підеш, хіба лише звичною для цього кола лайкою і вже згаданим «Сам дурак!».

Аналогічна ситуація коїться і на глобальнішому рівні. Неодноразово ми стикаємося з тим, що різні зайди вчать нас, українців, нашої ж історії, культури та мови. Вони менторським самозакоханим тоном розповідають нам, кого ми маємо шанувати, а кого – навпаки, сховати в архів та засипати пилом забуття. А ми у відповідь на це дуже часто змовчуємо, знічуємося, а іноді й погоджуємося. Що, мовляв, ми, куди нам, мовляв, до людей, не з нашим рилом та в калашний ряд. Генетично прищеплений комплекс меншовартості ніяк не вдається ампутувати з душі та мислення.

От і свіжий приклад. Кримський журналіст, начебто біженець, Павло Казарін, якщо що, син викладача російської літератури, уродженця Владивостока, перепостив текстик іншого етнічного росіянина - такого собі Віктора Трегубова з бутафорської партійки «Демократична сокира».

Побудований на маячні рашиста Сергія Шаменкова й декого ще з українофобів. Навіть характерне безграмотне написання прізвища «Базилевіч» лишилося.



А це - копія заяви Казаріна на отримання російського паспорта, яке й сталося в Сімферополі 29 квітня 2014 року, тобто швидко й без зволікань, мабуть, по блату. 8 липня 2014 року в Москві він отримав ще й російський закордонний паспорт. Гм, цікаво, у всіх шаменковців такі є, на випадок, коли доведеться тікати до Паласіоса-Фернандеса?



Думаю, що так – аби потім оголосити себе «жертвами українського націоналістичного режиму», про що радо розтрублять московські геббельси. І от подібні людці вчать нас, українців, як нам жити, кого шанувати, які книги читати. Вони розраховують, що ми й далі будемо соромливо мовчати, боячись подати власний голос. Але ні! Наш голос зазвучить гучно і стверджуюче, голос правди та справедливості, від якої ці шаменковські пацюки та казарінські таргани побіжать далі, чим бачитимуть!



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

КОЛАБОРАНТКА ОКСАНА КОСМІНА НА СЛУЖБІ ПУТІНІЗМУ

Московські воші чи українські гниди?