Шляхтич Рагуля


Шаровароборець Сергій Шаменков – мешканець Одеси-мами, художник за фахом, співробітник російського військово-пропагандистського фонду «Русскіє вітязі» під патронатом Головнокомандуючого ВПС Російської Федерації генерал-лейтенанта Сєргєя Дронова. Фонд здійснює свою книговидавничу діяльність «в рамках Президентской программы военно-патриотического воспитания граждан Российской Федерации». Саме в цій діяльності Шаменков їм і допомагає.

Проте Шаменков дуже любить розказувати, що він практично науковець, із українськими науковцями постійно співпрацює як великий майстер військово-історичної ілюстрації, радиться, вже й не вони його консультують, а він їх.

Тим часом на ділі «майже науковець і без п’яти хвилин викладач» Шаменков давно пересварився з усіма науковцями, на період дослідження яких – середньовіччя й ранньомодерний час – він зазіхає у своїх опусах. Воно-то зрозуміло, бо в книзі його роботодавця з Росії, антиукраїнського імперця-шовініста Владіміра Вєліканова, всі опуси якого, ілюстровані Шаменковим, спрямовані проти науки незалежної України, українські історики взагалі беруться в лапки. Пригадуєте?

«позволяет оценить правдивость популярного у некоторых украинских "историков" тезиса о "царской оккупации Украины"».

Так, це анотація Вєліканова. Та, в якій він дякує Шаменкову, «попаливши» його.

Не дивно, що Сергій Шаменков, як і його рашистські друзі, що неприховано обґрунтовують путінську агресію проти України в своїх агітках про часи ката Петра І, зневажає всіх українських учених. Адже вони не підтримують його вигадки, буцімто козаки не носили ніяких шароварів до кінця XVIII століття. Жоден вітчизняний медієвіст не погодився з його голослівними теоріями, вимріяними під час бігання ряджених, жоден фаховий науковець не пристав на його думку. Серед громадських діячів вона теж попитом не користується. Усі сповідники шаровароборства є історичними реконструкторами, причому чітко учасниками бригади самого путлерівця Шаменкова й ніде поза її межами. А ті кілька навколонаукових персонажів, які схвалили заперечення існування шароварів, самі є фанатами реконструкторства. Тобто всі його антишароварні теорії зазнали гучного краху, якщо говорити відверто.

Тому стосовно українських учених Сергій Шаменков зайняв ту ж позицію, що й стосовно всіх учасників соцмереж, які висловили з ним незгоду. А саме відмовився від наукової дискусії й нацькував на них своїх гуртківців. Виявилося ефективно – набігають мережеві ховрашки, прибічники шоссів, ясна річ проплачені з рашистських коштів, бо яка людина задурно витрачатиме свій час на відстеження постів у соцмережах, на поливання брудом, обзивання й погрози та на викладання шаменковського темника? Зрозуміло, що це все робиться не з палкого кохання, а за гроші. «Є така робота – у мережі шаровароборців захищати». Зрозуміло також, що жоден академічний учений, коли хтось не приймає його теорію, не згукує натовп цькувати свого опонента-вченого, не обзиває його й не погрожує.

І ось характерний приклад. Шаменковські гризуни запідозрили, що незгодний з позицією їхнього рашистського геббельсика користувач – це український історик, доктор історичних наук, провідний науковий співробітник Інституту історії України НАН України, директор Науково-дослідного інституту козацтва Тарас Васильович Чухліб.

Внесений Шаменковим до списку ворогів свободи антиукраїнських висловлювань, себто маячні про вузькі штанці-шосси. І ось як заверещали проплачені шаменоботи:



Цей маленький приклад засвідчує, що Сергій Шаменков – не дослідник і не вчений, яким його часом силкуються подати. А геть неадекватна людина сумнівного роду занять, проплачена з-за поребрика, яка не бажає й не може цивілізовано відстояти свою проросійську вигадку у науковому диспуті, натомість послуговується примітивним вульгарним хамством і нацьковуванням проплачених ботів. Він не є членом спільноти українських учених не лише тому, що має художню освіту, а не мистецтвознавчу, історичну, етнологічну, філологічну. Не лише через свої путлеристські політичні переконання. Але й тому, що зайняв стосовно цієї спільноти принципово зовнішню позицію. Вони – дурні доктори наук, а я – прерозумний художник, який спростовує в два притопи всі їхні переконання, й чхати мені на всі аргументи, бо «в чистом поле – установка «Град», за нами – Путин и Сталинград!»

Сергій Шаменков часто зве себе "Рогаля", наполягаючи на своєму шляхетському походженні. Тільки от виходить, що він радше Рагуля, ніж Рогаля, шляхтич Рагуля...


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

КОЛАБОРАНТКА ОКСАНА КОСМІНА НА СЛУЖБІ ПУТІНІЗМУ

Не вчіть вченого їсти хліба печеного

Московські воші чи українські гниди?